motorsportsalongen logga svart och vit, målflagga, bilar, motorsport
Om oss

VAD ÄR MOTORSPORTSALONGEN?


MotorsportsaIongen är ett event där man kan uppleva sport på både två och fyra hjul på nära håll utan att behöva besöka en racingbana eller ta sig ut i rallyskogen.

Du kan möta racingteam, motorsportsprofiler, lyssna på intressanta intervjuer. Utställare från branschen fyller mässhallarna och du kommer mötas av tävlingsfordon, mässa, musik, reservdelar, tillbehör och mycket mera.

I motorsporten möts alla åldrar och här kan du ta tillfälle att skapa nya relationer, underhålla kontakter och skapa värdefulla samarbeten. Är du ung och nyfiken på motorsport hittar du många förebilder och hjälpsamma branschfolk.

Oavsett om du är nybörjare, proffs, amatör, entusiast eller bara nyfiken på motorsport så finns här något för dig!


NÄR?

Vi har valt att Motorsportsalongen ska vara ett event att se fram emot i mörka november då de flesta racingsäsonger är vilande och förare och team är på gång att bygga upp inför kommande säsong.

Då kan man ta tillfälle att skapa nya samarbeten och knyta nya viktiga kontakter för framtiden.


HUR?

Suzanne Walfridson började en YH-utbildning hösten 2022 och studerade till Event Manager.

Inför sin praktik fick hon bra kontakt med Jacob Lund som driver Företagssalongen i Karlstad och bestämde sig för att lägga sin praktik där med MR Lund som mentor.

Företagssalongen är en etablerad b2b-mässa som hållit igång över tio år. Dess mening är att få företag att samverka, skapa kontakter och göra samarbeten. Efter Företagssalongen i januari 2023 fick Suzanne en idé om att skapa ett event med samma upplägg men med en ny nisch.

Under en lunch med sin mentor bollades denna idé och Motorsportsalongen var född.

De konstaterade tidigt att mörka november behöver lysas upp av ett roligt event när de flesta racingserier vilar efter säsongen. Och sammanträffade om ledigt datum på Nöjesfabriken i Karlstad fanns i november samma år, vilket gjorde att första Motorsportsalongen hölls 25 november 2023!


VAR?

Att Motorsportsalongen hamnade i Värmland beror förstås på att Suzanne Walfridson är Värmlänning.

Men också att Värmland är ett av motorsportens mecka och många av alla guldmedaljörer inom motorsport har sitt ursprung från detta landskap. Att Svenska Rallyt körts här över 50 gånger och att Höljes dragit tiotusentals besökare varje sommar är givetvis bidragande faktorer till att Värmland starkt är förknippat med Motorsport.

Platsen blev Värmlands största stad Karlstad för att smidigt kunna nyttja hotell och infrastruktur på bästa sätt.


Plats: Nöjesfabriken Karlstad


VARFÖR?

Vi vill öka intresset och hålla liv i motorsporten!


Samverkan var det första av tre varför när Motorsportsalongen föddes. Att oavsett racingserie, företag eller förening behöver vi hjälpas åt för att ta oss framåt!

Sen kom Återväxt som det självklara varför vi behöver samverka. Alla behöver fylla på i leden, bl.a. med nya förare, nya funktionärer och nya sökanden till mekanikerlinjer i skolorna.

Vårt tredje värdeord är Inkludering. Under en lunch med SBF påpekade Susanne Kottulinksy att ett självklart tillägg i vårt arbete framåt är att inkludera alla oavsett ålder, kön eller funktionsvariation. Vilket känns väldigt rätt för grundstommen i Motorsportsalongen.